5 CARA PAKAI FACIAL SERUM YANG UOLLS PERLU TAHU!

Pemakaian facial serum sememangnya sangat baik pada muka. Facial serum bertujuan untuk meningkatkan proses regenerasi kulit, membuang sel-sel kulit mati, mencerahkan kulit serta menjadikan kulit muka lebih halus, lembut dan banyak lagi. 

iFlawless skincare juga mempunyai facial serum tersendiri iaitu iFlawless Facial Serum With Lorisa®.  Kebaikannya ialah :

1. Mengecutkan jerawat
2. Memudarkan parut jerawat/jeragat
3. Menyeimbangkan pengeluaran minyak di muka 
4. Mengurangkan kedutan/garisan halus di muka
5. Mengembalikan tona warna kulit agar lebih sekata
6. Mengecilkan liang-liang pori yang terbuka

 

iFlawless Facial Serum with Lorisa® diperkaya dengan formula KHAS iaitu LORISA® yang berasaskan 4 jenis tumbuhan semulajadi yang hanya terdapat di luar negara iaitu Turki. Ia mempunyai khasiat 200% lebih tinggi dari minyak zaitun dan kandungan Vitamin E nya pula adalah anti-oksida, yang melindungi kulit muka dari radikal bebas/sisa toksin yang ada di persekitaran kita.

Pakar dermatologi pun bersetuju bahawa iFlawless Facial Serum with Lorisa® dapat membantu wanita untuk memiliki kulit muka yang sihat, cantik dan flawless secara NATURAL dan tidak membahayakan kesihatan. Tiada sebarang bahan terlarang seperti merkuri!

Jadi gunakanlah facial serum mulai sekarang dan Mommy kongsikan 5 cara bagaimana uolls boleh aplikasikan 
iFlawless Facial Serum with Lorisa® ke muka dengan cara yang betul.

 

5 CARA PAKAI IFLAWLESS FACIAL SERUM

1. Bersihkan muka

Sebelum uolls pakai facial serum, muka haruslah dalam keadaan yang bersih dari sebarang solekan supaya khasiat facial serum dapat meresap jauh ke dalam kulit muka.

2. Keringkan kulit muka

Selepas cuci, pastikan uolls mengeringkan muka dengan tuala bersih. Hanya tekapkan sahaja tuala ke muka, tidak perlu sampai muka terlalu kering. Biarkan muka dalam keadaan yang sedikit lembap supaya facial serum dapat berfungsi dengan baik.

Muka yang lembap memudahkan facial serum dapat diserap lebih sempurna daripada keadaan muka yang terlalu kering.

3. Gunakan serum secukupnya

Uolls perlu menggunakan facial serum yang secukupnya ke muka. Bukan hanya sekadar titiskan ke tapak tangan dan kemudian sapu ke muka, tetapi uolls perlu terus menitiskan facial serum ke seluruh kawasan muka.

Contohnya iFlawless Facial Serum with Lorisa® memperkenalkan teknik pakai serum iaitu TEKNIK LORISA®. 

TEKNIK LORISA® adalah satu teknik khas dimana uolls perlu tahu 9 point utama di wajah dan leher yang perlu uolls sapukan iFlawless Facial Serum with Lorisa®. Teknik ini bertujuan untuk pastikan setiap kawasan di muka dan leher menerima khasiat yang secukupnya dari iFlawless Facial Serum with Lorisa®.

4. Urutan yang lembut

Selepas uolls aplikasikan TEKNIK LORISA®, cara urutan juga memainkan peranan penting. Uolls haruslah menyapu rata keseluruh muka dan mengurut secara lembut. 

Teknik urutan perlulah secara membulat dan menaik. Bila uolls mengurut secara menaik, ia membantu penyerapan facial serum lebih berkesan. Sebab liang-liang pori yang tertutup oleh bulu roma di muka akan terselak dan sekaligus memudahkan penyerapan facial serum terus masuk ke dalam liang-liang pori.

5. Tepukkan telapak tangan ke muka

Cara terakhir pakai facial serum ialah uolls tepuk telapak tangan ke muka. Mula-mula gosokkan tapak tangan supaya rasa hangat & kemudian barulah tepuk ke muka. Uolls boleh fokuskan di bahagian dahi dan pipi. Ia bertujuan untuk mengalirkan suhu panas ke muka supaya facial serum dapat diserap dengan baik.

 

Macam mana dengan perkongsian Mommy tadi? Adakah banyak membantu uolls dalam memastikan rutin penjagaan muka uolls menjadi lebih baik?

Mungkin ada yang belum berpeluang untuk mendapatkan iFlawless Facial Serum with Lorisa®, oleh itu Mommy nak beritahu yang iFlawless HQ sedang mengadakan 'SHOCKING SALE' hanya untuk produk iFlawless Facial Serum with Lorisa®. 

Uolls boleh dapatkan iFlawless Facial Serum with Lorisa® dengan hanya separuh harga iaitu dengan potongan harga 50% diskaun. TETAPI ianya sangat terhad untuk 100 pcs sahaja! Inilah masanya uolls dapatkan iFlawless Facial Serum with Lorisa® yang penuh dengan khasiat dan kebaikan untuk atasi masalah kulit muka uolls.

Love,

Mommy

 
Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published