MOMMY DEDAHKAN 7 SEBAB MESTI CUBA DIY NATURAL TONER DARI BUNGA ROS

Bunga ros sangat sinonim dengan wanita untuk perhiasan, garden, mandi bunga dan macam-macam lagi. Tapi ramai yang tak tahu sebenarnya bunga ros ini bagus untuk kecantikan kulit. So hari ni Mommy akan kongsikan resepi natural toner berasaskan bunga ros khas untuk uolls yang mempunyai kulit wajah sama ada berminyak, kombinasi atau kering.
7 Sebab kenapa Mommy sarankan uolls untuk mencuba Resepi Natural Toner berasaskan bunga ros ni?
  1. Toner Ros ini boleh membantu mengekalkan keseimbangan pH pada kulit wajah.
  2. Ianya juga boleh mengawal penghasilan minyak di kulit wajah.
  3. Toner Ros kaya dengan anti inflammatory dimana ianya akan membantu mengurangkan iritasi pada kulit wajah, jerawat atau ekzema. 
  4. Toner Ros membantu menyegarkan kulit wajah dengan cara melembapkan kulit.
  5. Toner Ros ini bagus untuk membantu membersihkan liang pori-pori. Mommy sarankan uolls gunakan Toner Ros ni selepas steam muka sebab Toner Ros ini akan meresap ke liang pori-pori dan mengecilkannya semula.
  6. Toner Ros juga adalah antioksidan yang baik untuk melindungi sel kulit wajah daripada sinar UV dari terus menjadi rosak.
  7. Toner Ros bagus untuk mengecutkan jerawat dengan cepat.

 

Harga Toner Ros yang popular di pasaran bermula dari RM49 hingga RATUSAN Ringgit. Lagi banyak Ros digunakan berbanding distilled water, lagi mahal lah harganya. Tapi resepi yang Mommy nak share ni bukan sahaja uolls boleh lakukan sendiri, tapi ianya juga lebih jimat dan mudah.

 

Bahan-bahan yang diperlukan :
  1. Bunga Ros kering (setengah jar / 2 genggam)
  2. Satu gelas air (200ml)
  3. 1 pump iFlawless Facial Serum with LORISA®
  4. 1 botol kaca kosong (untuk simpan Toner Ros)

 

Bunga ros kering ni ada banyak gred taw. Macam Mommy, Mommy beli gred yang bagus. Jadi warnanya tak terlalu coklat. Masih merah dan aromanya pun kuat. Satu bekas jar yang Mommy beli berharga RM20. Jadi kosnya hanya RM10 je. Distilled water ada je dijual di mall macam Jaya Grocer. Harga distilled water baru RM2-RM3. Kos untuk 1 pump iFlawless Facial Serum with LORISA® dalam RM7.50 dan akhir sekali botol toner yang Mommy gunakan ini berharga lebih kurang RM3.50. Jadi total keseluruhan hanya RM23!!!

 

Uolls akan rasa puas hati tau bila buat Toner Ros ni sebab semua ingredient yang uolls gunakan dijamin selamat dan berkesan. Itulah dia kepuasan bila buat sendiri. Sebab kita berhak tentukan bahan apa yang nak digunakan mengikut kesesuaian kulit wajah sendiri.

Tonton video ini untuk belajar step by step buat Toner Natural berasaskan Bunga Ros ni ok..


Psst:
Jangan lupa untuk share link ni dekat fb/ig/twitter uolls ok. Biar semakin ramai wanita memilih untuk berhijrah kepada natural skincare products.

Psst-psst: Mommy teringin nak bagi sample FREE iFlawless Facial Serum with LORISA® kepada yang BERTUAH. Macam mana? Senang je..
1) Share posting ini di Facebook uolls dengan Komen "Korang mesti baca ni"
2) Tag kawan2 uolls minimum 5 orang
3) Komen Done Share di bahagian Komen Blog ni

Ok, Jumpa lagi di Blog yang lain.

Love, 
Mommy!





2 comments

  • Done share

    Subiah awang binting
  • Done Share 😉

    Aziana Binti Adnan

Leave a comment

Name .
.
Message .
Become a member and save 5% storewide! Register or Login.