BUAT SENDIRI SCRUB MUKA HANYA DENGAN 5 BAHAN SAHAJA

PLEASE BUAT NI! Mommy rase nak nangis bile pegang muka

Bila kita ade masalah jerawat yg kronik atau muka sensitif mesti rasa ragu2 nak scrub muka kan... takut jerawat makin teruk atau luka akibat tekstur scrub yg agak kasar.. mungkin akan menyebabkan kulit menjadi nipis dan rosak.. tapi tu kalau uolls kerap sgt gunakan scrub..

Tapi tak bermaksud uolls tak boleh atau tak nak langsung scrub muka.. sekurang-kurangnya seminggu sekali pun jadilah.. 

Kelebihan berskrub :

  • Singkir kulit mati
  • Memudarkan parut
  • Melicinkan kulit
  • Mengelakkan pori-pori tersumbat
  • Memudahkan penyerapan produk wajah 


Skrub ni bagus utk uolls yg ade masalah kulit kusam, gelap & berjerawat. Uolls, uolls spend la mase buat skrub Mommy ajar ni..tak susah pun. Senang sgt!

Mommy tak bole move on bile pegang pipi rase mcm BABY

#TanyaMommy #Tips1MinitFlawless

 

 

Bahan-bahannya :

1. Serbuk kopi
2. Serbuk kayu manis
3. Garam halus
4. Madu
5. Minyak Argan emas

Cara-caranya :

1. Campurkan kesemua bahan menjadi satu
2. Titiskan 2-3 titis minyak argan emas ke dalam adunan tadi
3. Pastikan adunan tadi tidak terlalu cair
4. Gosokkan secara perlahan-lahan di sekitar muka (elakkan menggosok terlalu kuat utk elakkan luka)
5. Fokus di kawasan yg mengalami masalah seperti hidung, pipi atau dahi
6. Selepas 15 minit menggosok scrub tadi, cuci muka dgn air bersih & jgn lupa gunakan iFlawless Facial Treatment utk result yg lebih auummm

TIPS : Selepas menggunakan scrub, pastikan uolls gunakan iFlawless Facial Serum with LORISA®️  sebab ia akan meresap dengan lebih effective. Kenapa? Selalunya liang2 pori pada waktu ini sedang terbuka & bebas dari sebarang sisa kotoran.. klau uolls pakai serum atau anything produk muka, lagi cepat kebaikan serum tu dpt diserap

Love,
Mommy

 

 


Leave a comment

Name .
.
Message .
Become a member and save 5% storewide! Register or Login.