KINI DILANCARKAN IFLAWLESS FACIAL SCRUB WITH LORISA®

Khasiat Garam Himalaya untuk rawat kulit muka

APA TU GARAM HIMALAYA?

Mommy akan BONGKARKAN 3 RAHSIA dengan uolls kenapa iFlawless pilih GARAM HIMALAYA sebagai bahan asas dalam Facial Scrub terbaru yang TERBUKTI BERKESAN & SELAMAT mem'flawless'kan wajah uolls walaupun muka penuh JERAWAT!

Garam Himalaya ada 3 jenis warna iaitu:               
1. Merah jambu (pink)
2. Putih 
3. Merah

 

Garam Himalaya yang berwarna pink dikategorikan sebagai Sodium Chloride (NaCI) yang mengandungi bahan mineral yang sangat penting untuk kesihatan manusia.

 

Garam Himalaya yang berwarna pink adalah garam yang ditemui dari kawasan gunung Himalaya diantara negara China dan India. Kalau uolls nak tahu, garam himalaya ni banyak digunakan dalam perubatan kerana ianya dianggap garam yang terbaik dalam dunia. 

 

BETUL KE SCRUB GARAM HIMALAYA BAGUS UNTUK KULIT MUKA UOLLS?
Melalui penyelidikan, Garam Himalaya ada pelbagai kelebihan untuk kulit muka. Mommy akan sharekan 3 kebaikan Garam HImalaya kepada kulit muka kita.

1. Detoksifikasi Kulit
Garam Himalaya terkenal dengan ciri-ciri detoksifikasinya. Ia menarik keluar (detox) logam berat dan toksin dari badan kita. Macam mana ia bertindak sebagai detoksifikasi kulit? 

Apabila kita sapukan garam ini ke kulit, ia akan mengusir kotoran, bahan tercemar dan bakteria yang berada jauh ke dalam liang-liang pori. 
Bila pori-pori uolls dah bersih dari kotoran-kotoran yang Mommy sebutkan tadi, secara automatik jerawat pun susah nak tumbuh!

2. Mengupas Sel Kulit Mati
Uolls ada masalah kulit kusam? Kulit gelap? Selalunya ramai wnita ambil jalan singkat untuk memutihkan kulit dengan menggunakan produk pemutih yang belum tentu selamat. 

Inilah rahsia kulit muka untuk Glowing secara semulajadi. Tekstur garam ini bertindak sebagai pengelupas kulit mati bila uolls gosokkan di kulit muka.

3. Pengimbang Ph Muka
Kebanyakan produk pembersih muka yang terdapat di pasaran bersifat alkali. Produk seperti ini tidak baik untuk kulit muka uolls yang agak berasid. 

Untuk permasalahan mengimbangi pH kulit uolls, Garam Himalaya lah jawapannya.

 

Mommy nak nasihatkan uolls yang ingin menggunakan sebarang produk yang mengandungi Garam Himalaya ni. Uolls perlu simpan produk tersebut pada suhu bilik.

Jangan biarkan ianya terdedah pada cuaca panas. Pastikan uolls memilih produk yang mengandungi Garam Himalaya ni yang tidak dijual dengan harga terlalu rendah. 

Berkemungkinan, Garam Himalaya tersebut kurang berkualiti dimana ianya diperolehi dari dasar. Garam Himalaya yang terbaik adalah yang diperolehi dari kawasan pedalaman yang menyebabkan proses kerja bertambah dan secara tidak langsung harganya sedikit lebih. 


KENAPA IFLAWLESS PILIH GARAM HIMALAYA SEBAGAI BAHAN ASAS DALAM IFLAWLESS FACIAL SCRUB WITH LORISA®? 

Ada 3 rahsia kenapa iFlawless memilih garam Himalaya sebagai salah satu bahan utama dalam iFlawless Facial Scrub with LORISA®

1. Mengandungi LORISA®

LORISA® ialah kombinasi kandungan yang diekstrak dari 4 jenis tumbuhan yang sangat kaya dengan Vitamin E; 200% lebih tinggi daripada Minyak Zaitun. 

Vitamin E ini adalah Anti-Oksidan yang melindungi kulit daripada radikal bebas. LORISA® juga mengandungi Squalene yang dipercayai melindungi kulit daripada kanser. 

Linoleat dan Oleat meningkatkan struktur kulit secara tidak langsung memulihkan parut jerawat. 

Sterol dan asid lemak penting yang terdapat dalam LORISA® bagus untuk mengoptimumkan kelembapan kulit uolls dan membran kulit untuk mengelakkan penuaan. 

Tambahan pula, LORISA ™ juga mengandungi anti bakteria yang tinggi.

2. Mengandungi Kromium

Bahan mineral Kromium dalam iFlawless Facial Scrub with LORISA® membantu mengecutkan jerawat dan mengurangkan jerawat. Ianya adalah anti bakteria semulajadi yang paling selamat dan paling berkesan.
 

Sebuah kajian dijalankan oleh beberapa penyelidik dari University Of Punjab, Lahore, Pakistan mendapati Kromium adalah agent antibakteria yang dapat membunuh kuman seperti Escherichia coli dan Pseudomonas aeruginosa yang mudah didapati di sekeliling kita.


3. Mengandungi Zink

Bahan mineral Zink dalam iFlawless Facial Scrub with LORISA® banyak fungsi dan kebaikan kepada kulit uolls.

Antaranya ialah: 

1. Bertindak Sebagai Antioksidan

Walaupun tidak secara teknikal sebagai antioksidan (seperti vitamin C dan E, misalnya), zink merupakan bahagian utama Skuad penjaga kulit uolls. 

Mineral ini mengurangkan pembentukan radikal bebas yang merosakkan dan melindungi lipid (lemak) dan fibroblas iaitu sel-sel yang menghasilkan kolagen (struktur sokongan kulit uolls)-apabila kulit terdedah kepada cahaya UV, pencemaran dan kulit yang lain.


2. Menyembuhkan dan menyihatkan kulit
Apabila uolls secara tidak sengaja melukakan kulit muka (terutamanya ketika memicit jerawat), zink akan membantu melindungi kulit uolls dari jangkitan kuman dan mengawal keradangan.

iFlawless hanya memilih Garam Himalaya yang berkualiti tinggi bagi memastikan pengguna iFlawless Facial Scrub with LORISA® mendapat manfaat dari bahan mineral semulajadi dalam garam Himalaya. 

Mommy yakin dan percaya, uolls akan jatuh cinta bila gunakan iFlawless Facial Scrub with LORISA®.

Love,
Mommy

  



 

Leave a comment

Name .
.
Message .
Become a member and save 5% storewide! Register or Login.