Hilangkan parut jerawat Hitam / Merah tanpa kos BERIBU RINGGIT

SIMPAN DUIT..baca ni dulu
.
Mommy rasa hari ni Mommy nak share tentang cara hilangkan parut jerawat jenis merah atau hitam..Insyaallah, lepas ni Mommy share parut jenis lekuk pulak ye..Kita selesaikan satu2 dulu😂
.
Siap sedia baca sampai habis, tinggalkan komen di bawah ok
.
✅ Pertama:
- Uolls kena guna sunscreen yg betul2 mampu lindung kulit uolls. Sudah tentu SPF perlu atas 30 dan PA pula lebih +++.
Sunscreen ni mcm kunci dapatkan kulit sihat la. Kalau uolls pakai skincare beratus ringgit tapi masih lagi tak guna sunscreen, percayalah uolls akan menyesal dikemudian hari. Kesimpulannya, sila pakai sunscreen😝

.
✅ Kedua:
- Guna produk yg ada bahan mencerahkan seperti VITAMIN C, ARBUTIN, NIACINAMIDE, VITAMIN E dll
- Kalau dalam produk yg uolls pakai takda bahan mencerahkan ni, jangan mimpi la parut nak hilang. Itu hanya marketing si penjual shj
.
✅ Ketiga:
- Guna produk yg bertindak sebagai exfoliasi. Terpulang nak guna physical exfoliation atau chemical exfoliation. Macam Mommy, setiap hari guna chemical exfoliation yg kepekatannya tak tinggi. Lepas tu 2-3 kali seminggu Mommy guna physical exfoliation. Ala physical exfoliation tu mcm skrub...kalau chemical pulak pasti ianya kena ada bahan seperti AHA/BHA
.
Begitulah nasihat Mommy utk uolls yg ada masalah parut jenis hitam/merah ni. Jangan buat keputusan tukar skincare tanpa tahu keperluan diri. Jadi Mommy harap apa yg Mommy share ni dpt bantulah uolls buat keputusan nak selesaikan masalah parut jerawat tu
.
Uolls ada masalah parut ke? NAK ke Mommy bantu guide secara percuma?

Jom join ribuan lagi wanita dalam Telegram Channel iFlawless Official. Mcm mana nak join? 
>> Klik Sini <<
>> Klik Sini <<
>> Klik Sini <<

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published