IBU MENGANDUNG BOLEH GUNA IFLAWLESS?

Dalam blog yang lepas, Mommy ada kongsikan bahan-bahan dalam skin care products yang perlu di elak oleh ibu mengandung

KLIK SINI : https://iflawless.com/blogs/news/7-bahan-dalam-skincare-yang-perlu-dielak-ibu-mengandung

Ramai tertanya-tanya,
BOLEH KE IBU MENGANDUNG GUNA SKIN CARE DARI IFLAWLESS? BAHAYA TAK?

Tadaaa, inilah ingredient penuh skin care iFlawless. Untuk pengetahuan uolls, skin care iFlawless adalah skin care No 1 berasaskan 99.5% bahan Natural di Malaysia. Bahan bahaya yang boleh mengganggu janin, tiada dalam kandungan skin care iFlawless



0.5% pula terdiri daripada preservative yang selamat untuk digunakan iaitu Optiphen Plus & Liquid Germall Plus. Kebanyakkan kosmetik atau skin care products memilih untuk menggunakan preservative dari Paraben yang jauh lebih murah dan memberikan kesan buruk kepada kesihatan.

Lihat testimoni pelanggan iFlawless yang sedang mengandung

Sebagai ibu yang sedang mengandung juga, Mommy rasa bertanggungjawab untuk kongsikan tentang ini. Ramai ibu-ibu yang sedang mengandung tercari-cari skin care product yang boleh bantu menyelesaikan masalah mereka ketika mengandung seperti jerawat, kulit menjadi kusam, kering dan sebagainya.

Ingat ye, walaupun uolls mengalami perubahan hormon yang menyebabkan kesihatan kulit wajah terganggu, uolls tidak seharusnya mengambil jalan singkat dengan menggunakan produk yang tidak bagus untuk janin

MOMMY KONGSIKAN BAGAIMANA MOMMY MENJAGA KULIT WAJAH MOMMY KETIKA MENGANDUNG

1. Bersihkan kulit wajah - Mommy akan bersihkan kulit wajah Mommy menggunakan iFlawless Facial Treatment 3 kali sehari. Sewaktu mengandung ni, Mommy suka pakai foundation yang sangat nipis. Jadi Mommy perlu pastikan Mommy bersihkan kulit dengan sempurna supaya foundation yang Mommy pakai ini tidak sumbatkan liang pori-pori. Psstt.. jangan biasakan pakai makeup lebih dari 8 jam ye tanpa basuh

2. Exfoliate - Di antara step yang Mommy suka buat tapi kan tak boleh buat selalu. Mommy gunakan iFlawless Facial Scrub with LORISA 3 kali seminggu je. Kenapa Mommy pilih untuk gunakan skrub ni? Sebab skrub ni berasaskan dari Garam Himalaya yang mempunyai Natural Antiseptik. Sewaktu mengandung kulit Mommy mudah naik jerawat “manja”. Tapi Mommy tak boleh pakai ubat jerawat sebab kebanyakkan ubat jerawat bahaya untuk janin.. hati-hati taw!

3. Masker - Mommy akan gunakan iFlawless Facial Mask 3 kali seminggu waktu malam. Kulit Mommy jenis kombinasi. Bila mengandung ni, Mommy memang dah tak pergi Facial Spa. Jadi, nak berfacial semua Mommy hanya lakukan dirumah

4. Serum - Ini adalah keperluan Mommy. Ibarat makanan utama utk kulit Mommy. Mommy akan gunakan iFlawless Facial Serum with LORISA 3 kali sehari. Pagi, petang dan malam. Mommy suka iFlawless Facial Serum with LORISA ni sebab serum ni boleh kecikkan liang pori-pori, hilangkan kulit kusam, elak jeragat, normal kan kulit muka yang berminyak, kecutkan jerawat dan baikkan parut. Ha, ikut pengalaman lepas masa mengandungkan anak pertama, kulit Mommy akan jadi kusam, jerawat dan berminyak taw! Tapi Alhamdulillah sekarang tak berlaku lagi sejak amalkan full set skincare iFlawless

5. Pelembap - Kalau serum ibarat makanan, pelembap pulak ibarat “air”. Uolls boleh je gunakan moisturiser yang uolls sedang guna selagi ianya tidak memberikan kesan kepada kandungan. Mommy guna Minyak Argan Emas iFlawless

Ok! Ini lah 5 langkah penjagaan wajah dari Mommy yang sedang mengandung ni! Tapi kalau uolls nak lengkap, uolls kena guna sunscreen/sunblock ye pada langkah ke 6. Mommy jarang guna sebab belum jumpa sunscreen/sunblock yang sesuai mengikut kehendak Mommy yang sukakan produk Natural ni

 

Love, 
Mommy!


 


 


Leave a comment

Name .
.
Message .
Become a member and save 5% storewide! Register or Login.