KULIT CERAH TAK ADA JERAWAT MACAM ARTIS KOREA - JOM DIY MASKER KUNYIT INI!

Tidak kira sesibuk mana pun, rutin penjagaan kulit dan kecantikan wajah adalah perkara utama yang perlu dititikberatkan oleh wanita.

Macam mana orang di Korea boleh mengekalkan kecantikan wajah mereka? Ya, betul kadang-kala kecantikan mereka ini palsu (dek kerana surgeri plastik), namun tak perlu kita berbicara tentang itu, lebih baik kita lihat rutin home care mereka.

Walau sepenat mana badan bekerja, mereka pasti membersih wajah dan mengekalkan kulit yang mulus sepanjang masa. Mungkin mereka tak praktikkan DIY masker seperti kita yang sememangnya diketahui dari zaman nenek moyang lagi orang kita dah amalkan masker buat sendiri ni.

 

DIY MASKER KUNYIT DAN MAYONAISE

So hari ni Mommy nak kongsikan satu lagi resepi DIY Masker yang mudah untuk uolls buat di rumah. Kos pun tak terlalu tinggi, hanya gunakan barang di dapur je kan. Tapi kalau bahan tak ada kenalah pergi beli juga hihi

 

Bahan-bahannya :
1. Kunyit 
2. Mayonaise
3. iFlawless Minyak Argan Emas 

 

Cara-caranya :
1. Masukkan serbuk kunyit dan mayonaise ke dalam mangkuk dan kacau. 
2. Campurkan 2 titis iFlawless Minyak Argan Emas dan gaul rata.
3. Kemudian sapukan adunan tadi ke seluruh muka.
4. Biarkan ia kering sehingga 10 minit & kemudian cuci muka dengan iFlawless Facial Treatment
6. Jangan lupa gunakan iFlawless Facial Serum with LORISA® untuk melembapkan semula kulit wajah

Jom tonton video di bawah


Ha mcm mana uolls? Mudah kan?? Bagi yang kulit sensitif akan rasa sedikit kulit merengsa tetapi kalau uolls terus sapukan iFlawless Facial Serum with LORISA® confirm kulit akan jadi lembap. SELAMAT MENCUBA uolls

Love, 
Mommy

 

  



 

Leave a comment

Name .
.
Message .
Become a member and save 5% storewide! Register or Login.