Naik Whitehead yang banyak? Baca ni..

Go To Post     

Mesti rimas bila perasan banyak whitehead dekat muka. Mommy percaya uolls yg baca ni mesti ada dalam kalangan uolls dah cuba macam2 skincare kan? Sabar! Nanti bulan 2 Mommy launch “produk baru” yang akan bantu percepatkan hasil bila pakai skincare, kulit akan glass skin gitu..

Nanti Mommy kongsi ok..

Skrg ni kita fokus dekat whitehead dulu . Sebelum Mommy cite panjang2 uolls kena tahu dulu cmne kejadian whitehead ni. Whitehead ni jadi bila sel kulit mati bergabung dgn sebum dan kebetulan ada bakteria..Pastu dieorg bertiga ni berpakat tak nak keluar mcm blackhead sebaliknya duduk diam2 dlm liang pori2 yg tersumbat..

Kalau whitehead dah jadi merah, masuknya ada berlaku keradangan . Dari sudut penjagaan wajah, ini yg uolls perlu tahu .

#1 Waktu malam perlu lakukan DOUBLE CLEANSING. Walaupun tak keluar rumah, tapi siangkan pakai sunscreen. Walaupun ada kata pakai sunscreen tak perlu buat double cleansing, kenapa tidak kita lakukan sebab kulit tgh ada whitehead. Mommy takde whitehead sebab amalkan double cleansing guna Minyak Argan Emas dgn Facial Treatment. Uolls terpulang nak pakai apa, yg penting uolls buat double cleansing tu .

#2 Cuci muka guna air suam..Air suam ni kan akan bantu pori terbukak sikit, jadi masa terbukak tu..Terkeluar lah kekotoran yg terperangkap .

#3 Elak skrub yg kasar..Mommy selalu nasihat pengguna Facial Scrub iFlawless..Kalau ada jerawat, jgn skrub atas jerawat..Just tepekkan je skrub tu sebab Facial Scrub iFlawless ada bahan garam himalaya, shea butter dan LORISA yg merupakan anti bakteria & anti oksidan yg bagus .

#4 Pastikan skincare uolls ada bahan AHA atau BHA yg boleh bantu buang sel kulit mati..Sebagai contoh dalam Facial Toner iFlawless ada Glycolic Acid...Uolls semak bahan skincare masing2 ya .

#5 Elakkan pakai serum/tonik/shampoo/conditioner/treatment rambut yg buat kulit kepala berminyak. Nanti minyaknya akan turun ke wajah. Ingat, kita hanya boleh cuci muka 2 kali sehari.. .

#6 Pastikan barang makeup tak expired yaaaaa...jeng jeng jeng .

#7 Basuh alatan makeup seminggu sekali (span, berus) .

Buat ni dulu, InsyaAllah Mommy akan kongsi tentang bahan aktif yang uolls boleh gunakan utk rawat whitehead ni..Uolls ada nak tanya apa2 dgn Mommy?

Boleh tanya di Channel Telegram iFlawless. Mommy aktif di sana. Join Mommy di sini : iFlawless Telegram Channel


iFlawless Skincare


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published