9 Cara Rawat Parut Jerawat Lekuk

Go To Post     

PAKAI LAH NI..SKINCARE NI BOLEH BUAT PARUT JERAWAT LEKUK OK..YEKE?

Meh baca sampai habis..
Mommy nak kongsi sikit..
lepas ni uolls yg ada masalah parut jerawat jenis lekuk tak lagi terpedaya dengan “marketing” dari si penjual dan tahu nak buat keputusan mcm mana nak rawat tu .

Jerawat jenis lekuk ni terjadi bila kolagen tidak lagi terhasil dikawasan tersebut..Jadi bila takde kolagen mengendurlah kulit tu.. .

9 CARA YG UOLLS BOLEH LAKUKAN UTK RAWAT MASALAH PARUT JERAWAT JENIS LEKUK .

#1 Suntik Hyaluronic Acid
-Ok, mmg betul banyak dah skincare skrg ada Hyaluronic Acid. iFlawless pun ada dalam Facial Toner, Whitening Facial Serum LORISA+ & Facial Serum LORISA..tetapi, ianya adalah untuk sapuan atas kulit. Berbeza dengan suntikan. Suntikan ni kebiasaan digunakan dikawasan yg berlekuk sahaja. Kesan lebih cepat. Lepas dah buat rawatan ni, teruskan pakai serum yang ada Hyaluronic Acid ni secara konsisten .

#2 Lakukan Microneedling!
-Microneedling ni kerjanya adalah bagi kulit terkejut bila kena jarum tu, secara automatik kolagen dalam tubuh badan akan bekerja utk hasilkan kolagen. Proses ni bukan kena buat sekali dua kali..Tapi perlu lakukan berbulan2 mungkin sampai setahun supaya akhirnya kolagen tu jadi “terbiasa” menghasilkan kolagen. Dalam sebulan buat 2x.. .

#3 Pilih skincare yang ada retinoids utk boost penghasilan kolagen.
-Retinoid ni kerjanya mempercepatkan pertukaran sel kulit mati. Penggunaan dalam jangka masa panjang, akan menyebabkan penghasilan kolagen baru .

#4 Juga boleh pilih skincare yg ada salicylic acid dan azelaic acid.
-Dua bahan ni akan exfoliasi kulit lebih mendalam. Jadi kulit akan lebih nampak lembut je..hurm..gebu2 .

#5 Chemical Peel
-Yang ni uolls kena jumpa yg pakar. Sebab Chemical Peel ni ada banyak jenis. Ada tahap nak peel level mana (fahamkan?). Ala contoh ada light, medium & deep peel.. . Ok..Mommy kongsi 5 dahulu. Baki 4 lagi Mommy kongsi dalam telegram “iFlawless Channel”. Uolls boleh join telegram ni secara percuma dgn cara klik link di bawah:

>>Sambung Baca di Telegram iFlawless<<

>>Sambung Baca di Telegram iFlawless<<

>>Sambung Baca di Telegram iFlawless<<

Siapa nak Mommy kongsi cara Mommy buat microneedling dirumah? Kalau ramai nak.. kita jumpa di Telegram ya


iFlawless Skincare


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published