PUNCA LIANG-LIANG PORI BESAR DAN CARA MENGATASINYA

Adakah uolls tahu apakah punca-punca liang pori di muka besar dan terbuka? Pernah uolls terfikir untuk mencari penyelesaian bagi mengecilkan liang-liang pori tu?

Kulit setiap orang ditutupi dengan rambut yang kecil atau lebih senang dipanggil bulu roma. Setiap folikel bulu roma mempunyai liang di bahagian atasnya.

Folikel bulu roma mempunyai kelenjar di dalamnya yang menghasilkan minyak. Ini dipanggil kelenjar sebaceous. Apabila kelenjar sebum melepaskan minyak, minyak naik ke bahagian atas kulit dan terkumpul di liang.

Jika sebum mengeluarkan minyak berlebihan itu yang menyebabkan muka berminyak. 

Apabila minyak tadi terkumpul di liang pori dan bercampur pula dengan debu kotoran atau mekap, liang pori itu menjadi tersumbat. Kemudian ia akan meregangkan pori dan seterusnya menjadikannya kelihatan lebih besar. Sekiranya liang pori itu tersumbat, jerawat juga boleh terjadi.

 

Bolehkah kita mengecilkan liang pori?

Sebenarnya kalau liang pori uolls dah besar kita boleh memperbaikinya dengan mencari produk yang sesuai untuk menutup liang pori ini.  Uolls harus mengurangkan saiznya supaya tidak berlaku lagi liang pori tersumbat dan jerawat Memang ia mengambil masa sedikit tetapi dgn rutin penjagaan harian yang uolls amalkan dengan iFlawless Skincare, pasti tidak menjadi masalah.

Mommy tahu beberapa cara untuk mengatasi masalah liang pori besar ini. Pastikan uolls baca sehingga habis ok!

1. Produk berasaskan air.

Bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak, harus mengelakkan daripada menggunakan produk kecantikan/skincare yang berasaskan minyak. iFlawless Skincare adalah produk yang berasaskan 'aqua' dan sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak.

2. Menggunakan clay mask.

Clay mask sangat baik untuk kulit muka. Menggunakan clay mask sekali atau dua kali seminggu boleh membantu menghilangkan minyak dari liang pori. Ini dapat menghalang liang pori daripada membesar dan mengurangkan jerawat.

iFlawless Skincare ada clay mask tau! iFlawless Facial Mask diperbuat dari Kaolin Clay yang hanya terdapat di negara China. Ia bertujuan untuk menyerap lebihan minyak di muka serta mengangkat kotoran yg menyumbat liang pori.

3. Membersihkan muka pagi dan malam.

Wajib ye uolls cuci muka setiap pagi dan juga sebelum tidur di waktu malam. Ia membantu membersihkan minyak dan kotoran dari liang pori serta memastikan muka bebas dari berminyak. Cuci dengan iFlawless Facial Treatment

4. Pakai skrub 3 kali seminggu.

Berskrub adalah bertujuan untuk mempercepatkan pertumbuhan sel kulit muka baru. iFlawless Facial Scrub with Lorisa®, skrub Anti Bakteria NO.1 di Malaysia membantu mengecilkan liang pori muka uolls serta merawat masalah jerawat. Sesuai untuk uolls yang memiliki jenis kulit berjerawat.

5. Menanggalkan makeup sebelum masuk tidur.

Tidur dalam keadaan muka yang masih bermekap sangat tidak elok untuk kulit muka. Sisa mekap yang belum dibersihkan akan menyumbatkan liang pori muka tau! Menggunakan tisu pembersih basah adalah cara yang cepat untuk menanggalkan mekap jika uolls kesuntukan masa.

6. Jangan lupa pakai iFlawless Facial Serum with Lorisa®

Mommy memang sarankan uolls yang ada masalah kulit berminyak, liang pori terbuka, jerawat, parut jeragat dan kulit kusam untuk mengamalkan facial serum terbaik dari iFlawless, iFlawless Facial Serum with Lorisa®

 

TESTIMONI SEBENAR PENGGUNA IFLAWLESS

Ini sangat-sangat win!! Lihat saja pada gambar sebelum dan selepas Adzilawati. Memang ada perubahan!! Mommy difahamkan juga yan Adzilawati baru sahaja menggunakan iFlawless dan ini adalah serum pertamanya..


Ok ke ok sangat uolls??

Love,
Mommy.

   


2 comments

  • Vvvy

    Adakah ais Boleh mengecilkan pori?

  • tun

    klau lepas pkai serum, boleh x kita sapu gel aloe vera ganti sebagai pelembap?apa pendapat mommy..tq


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published